Na samo nekoliko kilometara od Guče, u srcu Dragačeva, nalazi se selo Milatovići. Posle Guče prolazi se kroz sela Živica i Viča, pa se stiže do odredišta. Iz Milatovića se pruža neverovatan pogled na Jelicu, dok čitavim pejzažom dominira brdski krajolik. Putem nećete naići na puno meštana, a za to postoje dva razloga: ili su otišli iz sela ili su na svojim njivama.

Porodično imanje Ćurčića prostire se na nešto više od deset, dok je pet hektara pod voćem. Sve je veoma uređeno, a najveći deo zasada zauzimaju šljive i kruške. Od ovog voća pravi se izuzetna rakija, zbog koje vredi prevaliti čak i duži put i izdržati veće muke. Sveže kruške sorte vilijamovke se mogu kupiti direktno na imanju, što predstavlja još jednu delatnost ovog gazdinstva.

Domaćin Vladimir Ćurčić stara se o održavanju ovog imanja, kao i o čitavom procesu proizvodnje rakije i njenoj distribuciji. Porodična tradicija se ne sme izneveriti, a ona je kod Ćurčića posebno važna. Po rečima domaćina, njegov otac Gradimir Ćurčić je prvi zasadio nove sorte šljive stenlej. Na izričit zahtev glavnog tehnologa zaduženog za kvalitet Dragačevke Zlatne, pored stenleja dodaje se tačno određeni procenat autohtonih sorti šljiva: crvene ranke, madžarke, cerovačkog piskavca, kako bi se sačuvala prepoznatljiva aroma prave srpske šljivovice. Porodica se bavi proizvodnjom rakije više od 150 godina. Ipak, brend je pod imenom Dragačevka Zlatna registrovan pre pet godina i od tog trenutka proizvodnja je standardizovana.